Garagepoort Blog

Home » Uncategorized » Waar moet je op letten bij de aankoop van een sectionale garagepoort: 2 | kleur

Waar moet je op letten bij de aankoop van een sectionale garagepoort: 2 | kleur

Start here

De keuze van de kleur van uw sectionale garegepoort is bepalend voor de look van uw woning.
Neem dus zeker de nodige tijd om de juiste kleur te kiezen.

Kleurmatch:

Wenst u de garagepoort in de kleur van uw ramen of deuren, dit is geen probleem.  Vraag de kleurcode aan uw leverancier en geef deze door aan de producent van uw sectionale garagepoort.  De poort wordt dan gelakt in de gewenste kleur.  Let op hier kunnen steeds kleurverschillen optreden.  Visueel is het vlak van een poort groter dan het kader van een raam wat optisch al een verschil kan geven.  Ook het verschil in materiaal (hout/staal/aluminium) , de structuur of een andere hoek qua lichtinval kan een invloed hebben op de kleur perceptie.

Glad / structuur:

Bij de aankoop van uw sectionale garagepoort heeft u de keuze tussen een gladde lak en een structuur lak.  Bij de structuurlak wordt er een fijne korrel toegevoegd tijdens het lakproces. Structuurlak is bijgevolg iets minder gevoelig voor krassen.

Oriëntatie / regio:

Is uw garagepoort zuid gericht, tracht dan de keuze voor donkere kleuren te vermijden. Donkere kleuren absorberen heel wat warmte wat uiteraard een invloed heeft op de uitzettingsfactor van uw garagepoort wat wemelingen in uw poortblad kan veroorzaken.

Woont u aan de kust?  Sectionale garagepoorten in de kustregio zijn onderhevig aan andere externe factoren dan in het binnenland.  Wind, zand, zout kunnen uw laklaag aantasten, dit kan u voorkomen door een extra beschermende vernislaag.

Lakproces:

Vraag bij uw offerte ook info over het lakproces.  Welke type lak wordt gebruikt?  Wordt de laklaag uitgebakken?  Het uitbakken van de lak zorgt ervoor dat uw laklaag langer zijn kwaliteit zal behouden.

Bovenstaande zaken zijn een leidraad voor de keuze van uw sectionale garagepoort.
Let er op dat deze zaken ook hun invloed hebben op de prijs.  Informeer u dus goed bij de verkoper en vergelijk gelijkaardige producten en gelijkaardige afwerkingsgraden.

Voor meer info over de specifieke mogelijkheden bij L-door of persoonlijk advies, kan u terecht op http://www.L-door.be.

 


Plaats een reactie